De tips van ondernemers voor ondernemers (deel 1)

Misschien herken je het gevoel wel dat je liever het wiel zelf uitvindt. Soms duurt die ontdekkingstocht even en achteraf had je wat hulp toch fijn gevonden. Dan heb ik iets leuks van je. Hierbij allemaal tips van ondernemers, voor ondernemers die zijn ontstaan uit mijn podcast.

1. Een boekhouder

Ga aan de slag met een boekhouder. Voor velen is boekhouden niet het meest leuke om te doen en het levert veel stress op. Door vanaf dag één gebruik te maken van een boekhouder kan je dit voorkomen. Zij houden namelijk alles voor je bij, van ontbrekende facturen en bonnetjes tot je kwartaal- en jaaraangifte.

2. Geef alleen uit wat binnen jouw plan ligt

Je bent ondernemer dus men denkt dat het geld bij jou met bakken naar binnen stroomt. Hopelijk is dat ook zo! Toch kan je niet uitgeven wat er niet binnenkomt. Wees je bewust van hoe je met je geld omgaat. Ook als je een bepaalde investering in iets wil doen. Leg het goed vast, zodat jij jouw geld terugkrijgt mocht het fout gaan.

3. Bedien niet elke klant.

Hiermee bedoelen we dat je niet elke klant aan hoeft te nemen die klant wil worden. En voelt het voor jou bijvoorbeeld niet goed, doe het dan ook niet! Als je merkt dat je iedere keer met tegenzin een opdrachtgever bedient, is het goed om daar de stekker uit te trekken. Gooi niet meteen de handdoek in de ring, maar stop wel als het een terugkerend gevoel is.

4. Denk goed na over de naam. 

Start je met ondernemen, denk dan goed na over de naam! Je weet niet wie of wat er op je pad komt. Je verwacht misschien niet heel groot te worden, maar voordat je het weet kloppen toch grote namen aan om met jou samen te werken. Denk daarom goed na over de naam:

  • Wat doe je?
  • Wat wil je in de toekomst gaan doen?
  • Wat is je expertise?
  • Wat wil je graag uitstralen?

Bij een naam moet men meteen weten wat je doet of kunnen herleiden. Daarnaast is het makkelijk als de naam van je bedrijf niet te veel op die van de concurrent lijkt.

Binnenkort worden er meer tips gedeeld! Ben je nieuwsgierig en kan je niet wachten, luister dan Your Strategeeks de Podcast via deze link.